• Вы находитесь здесь:

  • Главная
  • Новости
  • Проведення тематичних уроків, присвячених партизанському руху в Україні

Проведення тематичних уроків, присвячених партизанському руху в Україні

2013-09-24

/Files/photogallery/719/IMG_20130924_150300.jpg

1 вересня 1939 року фашистська Німеччина почала Другу Світову війну, що по руйнуваннях і людських жертвах значно перевищила Першу Світову війну. Удару військ фашистської коаліції піддався і Радянський Союз, у тому числі й Україна.

Історична наука сьогодні незаперечно довела, що український народ зробив вагомий внесок у перемогу над ворогом. Складовою частиною Великої Вітчизняної війни була героїчна боротьба проти німецько-фашистських загарбників за лінією фронту. Вона стала одним з важливих політичних і військових факторів розгрому ворога.

Чимало мешканців України брали участь у русі Опору: у партизанських загонах, підпільних організаціях, саботажних акціях тощо. Незважаючи на складні умови нацистської окупації в Україні, прагнення наших співвітчизників до волі та незалежності не були зломлені. На всій території Батьківщини розгорнулася антифашистська боротьба, яка поступово набула характеру всенародної.

З проголошенням незалежності України і розбудовою державного суверенітету історичні дослідження в Україні почали оновлюватися та якісно змінюватися. Останнім часом розпочалось переосмислення ряду основоположних питань історії партизанського руху, тому актуальним є питання виникнення та розвитку підпільного руху в Донбасі, зокрема на Луганщині. Це посприяє патріотичному вихованню, формуванню національної гідності та історичної свідомості сучасної молоді.

/Files/photogallery/719/IMG_20130924_142621.jpg/Files/photogallery/719/IMG_20130924_143412.jpg

Кол-во просмотров: 281

Комментарии